Α.Ν. ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Άγιος Νικόλαος Παλλήνης , Ετήσιο πλάνο Ακαδημίας,

Α.Ο.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ καινοτομεί στην οργάνωση , λειτουργία , και δομή των τμημάτων υποδομών-παιδικού-εφηβικού-κορασίδων. Έχει δημιουργήσει εδώ και μία εξαετία ένα σχολείο καλαθοσφαίρισης τριών βαθμίδων.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενταχθούν τα παιδιά στο κοινωνικό σύνολο. Να διδαχθούν βασικές αξίες όπως ο σεβασμός , η πειθαρχία και η συνεργασία. Να θέτουν στόχους που θα υλοποιούνται μέσα από την προπόνηση. Η νίκη δεν είναι το παν αλλά η συμμετοχή και η προσπάθεια

Στο προπονητικό σκέλος κύριο στοιχείο είναι ο προγραμματισμός για κάθε ηλικιακό γκρούπ με απώτερο σκοπό οι αθλητές να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα . Τα παιδιά περνάνε από αξιολόγηση 3 φορές τον χρόνο με στόχο την βελτίωση των ατομικών επιδόσεων.

Παράλληλα με την εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν την φυσική τους κατάσταση, με ειδικά προγράμματα ενδυνάμωσης 2 φορές την εβδομάδα τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Πραγματοποιούνται 3 προκαθορισμένες συναντήσεις γονέων κατά την διάρκεια της περιόδου , στις οποίες δίνονται οι κάρτες προόδου των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα της άμεσης επαφής του γονιού με τον προπονητή. . Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας παίζει η συνεργασία των γονιών με τους προπονητές και υπεύθυνους των Ακαδημιών μας προς όφελος των αγαπημένων παιδιών και αθλητών μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή συντείνει η συνεργασία του συλλόγου με Παιδοψυχολόγο και Διατροφολόγο , οι οποίοι πραγματοποιούν συνεδρίες μία φορά τον μήνα στα γραφεία του Συλλόγου.

Επιπλέον υπάρχει συνεργασία με γιατρό Ορθοπεδικό και φυσικοθεραπεύτρια οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη.

 

Με εκτίμηση το ΔΣ του Αγίου Νικολάου Παλλήνης