Σχετικά με τον Α.Ο. Αγίου Νικολάου

Βοηθάμε τους αθλητές ολων των ηλικιών να ζήσουν το μπάσκετ

Βοηθάμε τους αθλητές ολων των ηλικιών να χαρούν ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα στον κόσμο, την καλαθοσφαίριση!

 

 

Ο Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ καινοτομεί στην οργάνωση, λειτουργία και δομή των τμημάτων υποδομών-παιδικού-εφηβικού-κορασίδων. Έχει δημιουργήσει εδώ και μία εξαετία ένα σχολείο καλαθοσφαίρισης τριών βαθμίδων.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενταχθούν τα παιδιά στο κοινωνικό σύνολο. Να διδαχθούν βασικές αξίες όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία και η συνεργασία. Να θέτουν στόχους που θα υλοποιούνται μέσα από την προπόνηση. Η νίκη δεν είναι το παν αλλά η συμμετοχή και η προσπάθεια.

Στο προπονητικό σκέλος κύριο στοιχείο είναι ο προγραμματισμός για κάθε ηλικιακό γκρούπ με απώτερο σκοπό οι αθλητές να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Τα παιδιά περνάνε από αξιολόγηση με στόχο την βελτίωση των ατομικών επιδόσεων.

Παράλληλα, με την εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη φυσική τους κατάσταση, με ειδικά προγράμματα ενδυνάμωσης 2 φορές την εβδομάδα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Πραγματοποιούνται 3 προκαθορισμένες συναντήσεις γονέων κατά την διάρκεια της περιόδου, στις οποίες δίνονται οι κάρτες προόδου των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα της άμεσης επαφής του γονιού με τον προπονητή.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας παίζει η συνεργασία των γονιών με τους προπονητές και υπευθύνους των Ακαδημιών μας προς όφελος των αγαπημένων παιδιών και αθλητών μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή συντείνει η συνεργασία του συλλόγου με Παιδοψυχολόγο και Διατροφολόγο, οι οποίοι πραγματοποιούν συνεδρίες μία φορά τον μήνα στα γραφεία του Συλλόγου. 

Επιπλέον, υπάρχει συνεργασία με γιατρό Ορθοπεδικό και φυσικοθεραπεύτρια οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη.


Το ΔΣ του Αγίου Νικολάου Παλλήνης 

ΑΟ.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΑΟ.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
  • Αθλητικό Πνεύμα

    Σε όλα τα τμήματάς μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο αθλητικό πνέυμα, την ευγενή άμιλα και την ομαδικότητα.

  • Προπονήσεις

    Οι προπονητές μας, είναι καταρτισμένοι με γνώσεις για το ασκησολόγιο της προπόνησης μπάσκετ.

  • Σύλλογος

    Προσκαλούμε νέους σε ηλικία αθλητές αλλά και μεγαλύτερους να γίνουν μέλη της οικογένειας μπάσκετ του Α.Ν. ΠΑΛΛΗΝΗΣ.